Josefins stora mål är att vinna Olympiskt guld 2020 i Tokyo! Årets stora mål är medalj på VM i Århus

Josefin, hur går det för dig?

Bra. Jag ligger för tillfället två i världscupserien så jag ser verkligen fram emot tävlingarna här i Marseille och världscupfinalen (4-10 juni).

Berätta om din satsning.

Säsongen har varit bra hittills, träningen flyter på och formen går åt rätt håll. Jag ser fram emot VM i Århus, Danmark i början av augusti där nationsplatserna delas ut till OS i Tokyo. Jag ska försöka kvalificera Sverige till OS! Det är det stora målet i år.

Vad händer sedan?

Vi åker en månad till Tokyo för att förbereda oss och samla på oss information och erfarenheter av OS-vattnen inför 2020.

Vi önskar Josefin lycka till!

Josefin Olsson, vem är du?

Jag är 28 år gammal, bor i Stockholm och tävlar för KSSS. Jag studerar vid Handelshögskolan i Stockholm där jag går min sista termin i år.

När började du segla?

Jag började segla optimistjolle när jag var 7 år gammal i Oxelösund segelsällskap. När jag växte ur optimistjollen gick jag vidare och började segla E-jolle för att sedan gå vidare och börja segla Laser Radial som är en OS-klass för damar. De senaste åren har jag seglat på heltid i kombination med mina studier. Nu satsar jag stenhårt mot OS i Tokyo som kommer bli min tredje olympiad.

Bästa resultat i Laser Radial:

  • 6:a Olympiska spelen i Rio 2016
  • 2:a Europamästerskapen 2016
  • 1:a World cup final 2015
  • 2:a Världsmästerskapen 2014

Josefin Olssons seglartips inför tävling

När du ska segla en tävling är förberedelser extremt viktiga för att kunna prestera. Det gäller inte bara materialet utan också mat, vätska och kunskap om förhållandena på plats.

0 comments

Team Svenska Sjö

Svenska Sjö har fördjupat samarbetet med Laser Radial seglaren Josefin Olson och F1 motorbåtsföraren Erik Stark. Vi kommer stödja och följa deras verksamhet löpande under året.

0 comments

Svenska Sjö profilen Josefin Olsson-vem är hon?

Mitt stora mål är att vinna Olympiskt guld 2020 I Tokyo! Årets stora mål är medalj på VM i Århus Josefin Olsson, vem är du?: Jag är 28 år gammal, bor i Stockholm och tävlar för KSSS. Jag studerar vid Handelshögskolan i Stockholm där jag går min sista termin i år. När började du segla? […]

0 comments

Facebook Posts

1 month ago

Josefin Olsson

Enjoying some wind in Vilamoura 🌬

Svenska Sjö Båtförsäkringar
Musto Sweden
Liros Ropes
... See MoreSee Less

Enjoying some wind in Vilamoura 🌬

Svenska Sjö Båtförsäkringar
Musto Sweden
Liros Ropes

1 month ago

Josefin Olsson

... See MoreSee Less

1 month ago

Josefin Olsson

... See MoreSee Less

2 months ago

Josefin Olsson

Home after two weeks of training in Vilamoura 🇵🇹. Looking forward to the next camp starting next week 🛫⛵🛬🌲🎅

#synsamsport #svenskasjö #algarve #algarvecoast #vilamoura #vilamouramarina #sailing #segling #sailfast #ocean #atlanticocean
... See MoreSee Less

Home after two weeks of training in Vilamoura 🇵🇹.  Looking forward to the next camp starting next week 🛫⛵🛬🌲🎅

#synsamsport #svenskasjö #algarve #algarvecoast #vilamoura #vilamouramarina #sailing #segling #sailfast #ocean #atlanticocean

5 months ago

Josefin Olsson

För en dryg vecka sedan slutade VM i Århus. Besviken med slutresultatet (18:e) men nöjd med en säkrad nationsplats i OS i Tokyo 2020. Efter att avslutat mina studier vid Handelshögskolan i Stockholm under våren som har tagit tid och fokus från min satsning blir det nu 100% segling framöver. Jag ser fram emot den resan med det bästa laget, swesailingteam, och de bästa personerna runt omkring mig. Tack till familj och vänner som alltid stöttar och ett extra tack till ni som gör resan möjlig, Svenska Sjö Båtförsäkringar, KSSS (med en av deras partner på besök under VM), SOK och Svenska Seglarförbundet. Om en vecka bär det av till Tokyo🇯🇵 Där drömmar ska bli verklighet 😀 ... See MoreSee Less

För en dryg vecka sedan slutade VM i Århus. Besviken med slutresultatet (18:e) men nöjd med en säkrad nationsplats i OS i Tokyo 2020. Efter att avslutat mina studier vid Handelshögskolan i Stockholm under våren som har tagit tid och fokus från min satsning blir det nu 100% segling framöver. Jag ser fram emot den resan med det bästa laget, swesailingteam, och de bästa personerna runt omkring mig. Tack till familj och vänner som alltid stöttar och ett extra tack till ni som gör resan möjlig, Svenska Sjö Båtförsäkringar, KSSS (med en av deras partner på besök under VM), SOK och Svenska Seglarförbundet. Om en vecka bär det av till Tokyo🇯🇵 Där drömmar ska bli verklighet 😀Image attachment

 

Comment on Facebook

Heja Josefin, lycka till på resan!👍🇸🇪

Ser fram emot att följa din resa mot ”där drömmar blir verklighet”🌟🇸🇪🇯🇵