Josefins stora mål är att vinna Olympiskt guld 2020 i Tokyo! Årets stora mål är medalj på VM i Århus

Josefin, hur går det för dig?

Bra. Jag ligger för tillfället två i världscupserien så jag ser verkligen fram emot tävlingarna här i Marseille och världscupfinalen (4-10 juni).

Berätta om din satsning.

Säsongen har varit bra hittills, träningen flyter på och formen går åt rätt håll. Jag ser fram emot VM i Århus, Danmark i början av augusti där nationsplatserna delas ut till OS i Tokyo. Jag ska försöka kvalificera Sverige till OS! Det är det stora målet i år.

Vad händer sedan?

Vi åker en månad till Tokyo för att förbereda oss och samla på oss information och erfarenheter av OS-vattnen inför 2020.

Vi önskar Josefin lycka till!

Josefin Olsson, vem är du?

Jag är 28 år gammal, bor i Stockholm och tävlar för KSSS. Jag studerar vid Handelshögskolan i Stockholm där jag går min sista termin i år.

När började du segla?

Jag började segla optimistjolle när jag var 7 år gammal i Oxelösund segelsällskap. När jag växte ur optimistjollen gick jag vidare och började segla E-jolle för att sedan gå vidare och börja segla Laser Radial som är en OS-klass för damar. De senaste åren har jag seglat på heltid i kombination med mina studier. Nu satsar jag stenhårt mot OS i Tokyo som kommer bli min tredje olympiad.

Bästa resultat i Laser Radial:

  • 6:a Olympiska spelen i Rio 2016
  • 2:a Europamästerskapen 2016
  • 1:a World cup final 2015
  • 2:a Världsmästerskapen 2014

Tungt på slutet för Josefin i Japan!

Det var fina väderförhållanden för seglarna i Enoshima. Josefin Olsson var nära täten och med tre race kvar var hon på fjärde plats med bara åtta poäng upp till bronsplatsen. Det såg alltså ganska bra ut och Josefin trivdes bra med de lite kraftigare vindarna och vågorna. Vinden lugnade sedan ner sig och under lördagens […]

Nu laddar Josefin om!

6:a i VM och snart dags för årets viktigaste tävling. För OS i Enoshima i mitten av augusti.

Josefin Olsson femma på EM!

Josefin spurtade fint på EM i Porto som avslutades på lördagen. Med en andra plats i sista seglingen blev hon totalt 5:a.

Snart dags för Josefins tävlingssäsong.

Vi lyssnade med vår laser radial seglare Josefin Olsson för att höra hur försäsongen varit.

Josefin Olsson laddar upp i Florida.

Det står både träning och tävling på schemat med Världscuptävlingen i Miami som avslutande höjdpunkt.

Josefin Olssons seglartips inför tävling

När du ska segla en tävling är förberedelser extremt viktiga för att kunna prestera. Det gäller inte bara materialet utan också mat, vätska och kunskap om förhållandena på plats.

Team Svenska Sjö

Svenska Sjö har fördjupat samarbetet med Laser Radial seglaren Josefin Olson och F1 motorbåtsföraren Erik Stark. Vi kommer stödja och följa deras verksamhet löpande under året.

Svenska Sjö profilen Josefin Olsson-vem är hon?

Mitt stora mål är att vinna Olympiskt guld 2020 I Tokyo! Årets stora mål är medalj på VM i Århus Josefin Olsson, vem är du?: Jag är 28 år gammal, bor i Stockholm och tävlar för KSSS. Jag studerar vid Handelshögskolan i Stockholm där jag går min sista termin i år. När började du segla? […]

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook Posts

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts.

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException
Code: 200