Man måste ha slagit runt många gånger för att kunna skapa sig en känsla om vart gränsen går. Det är det som skiljer bra racerförare från mindre bra. Jag har kraschat fler gånger i Formel 2 än vad någon kan hålla reda på.

Erik Stark är det 28 årige stjärnskottet från Stockholm.

Erik började sin tävlingskarriär år 2000, då 11 år gammal. Han har sedan dess bokstavligen haft en racerstart och tävlat sig genom sin karriär med början i Juniorklassen S250 och sedan vidare genom T400, F4-S, F2, Thunder Cat, Offshore 3C och X-cat.

År 2009 blev Erik vald till ”Rookie of the year” i F2 och 2011 tog han hem sin första VM titel i klassen.

Bra starter, ett pålitligt team och ett starkt psyke är enligt Erik hemligheten bakom framgångarna.

”Det är inte vem som helst som klarar av att hålla huvudet kallt i så snabba hastigheter och under den press som tävlingen ger.”

Idag lägger Erik och teamet ner all sin energi på i F1 där konkurrensen är stenhård och där framgångarna inte låtit vänta på sig. 2014 titulerades han ”Rookie Of The Year”, 2016 slutade han 6:a och förra året 3:a. Målet för 2018 års säsong är att försöka ta sin och Sveriges första VM Guld i F1. Erik har ett rykte om sig att vara orädd och aldrig ge sig trots att det är trångt på banan, ett rykte som förhoppningsvis kommer ta honom till toppen i prestigefyllda Formel 1.

Läs mer på Eriks hemsida

Stark debut i tyngsta klassen

Erik Starks debut banade inte bara väg för sin stallkamrat till världsmästartiteln utan han knep också en tredjeplats i tungviktsklassen, Class 1 Offshore.

Kommer Erik Stark att bli världsmästare i år?

Efter ett fantastiskt tävlingsår etablerade sig Erik ordentligt i världstoppen av Formel 1 Racing. Med seger i den avslutande tävlingen i Sharjah 13-15 december nådde Erik totalt 85 poäng, endast 5 poäng efter totalsegraren Shaun Torrente.

SUPER STARKT! Erik Stark vinner Frankrikes Grand Prix

Erik Stark gjorde en enastående körning och tog en spektakulär seger i ett dramatiskt UIM F1H2O Grand Prix på Lac Leman, Evian.

Team Svenska Sjö

Svenska Sjö har fördjupat samarbetet med Laser Radial seglaren Josefin Olson och F1 motorbåtsföraren Erik Stark. Vi kommer stödja och följa deras verksamhet löpande under året.

Vi besöker vår profil Erik Stark på premiären i F1H2O i Portugal

Erik Stark var 3:a totalt i F1H2O 2017 (Formel 1 för racerbåtar) förra året och var besviken efter årets premiär i Portimao, Portugal 20-21 maj.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook Posts

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts.

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException
Code: 200