Väderöarna – en plats som bjuder in till äventyr

2023 Aug, 10 (0) Kommentarer

En upptäcktsresa som har allt man kan förvänta sig av en färd på härliga västkusten. Vi på Svenska Sjö Båtförsäkringar bjuder dig på Skippos reportageresa i två delar. Första stoppet – Väderöarna! 

Vad sägs om stökig sjö i kuling, övernattning i 27 sekundmeter och svårnavigerade farvatten? Många skulle rygga tillbaka av blotta tanken. Men inte Skippos reportrar Gustav Morin och Claes Olivecrona. Från Malö med paus i Smögen och ut till Väderöarna bjuds vi på ett äventyr av episka proportioner.

De utsända finner sig också i ett typiskt fenomen som så gott som alltid inträffar när man besöker Västkusten. Vädret går från strålande solsken med kraftiga vindar till regnigt och så gott som stilla – då är det i alla fall skönt att ha kapell!

Johny Spindel berättar om Väderöarna

Sist men inte minst ett lärorikt snack med Johnny Spindel, vaktmästare på Väderöarna, som kan sin väderutsatta ö utan och innan och som vet hur man får ut det mesta och det bästa av sitt besök.

Här finns inga bofasta, de sista flyttade hem i slutet av 60-talet. Då lade lotsstationen ned och allt lämnades för fäfot (för att förfalla Reds. anm). Därefter startade ett vandrarhem som höll i gång i en handfull år innan de nuvarande ägarna tog över.

Om det är värt besväret att ta sig hit?

– Ta en vild gissning!

Mot koster i rasande fart

Se också del två av Upptäcktsresan där Hamnens reportrar styr vidare norrut mot Kosteröarna.

Comment (0)

Comments are closed.