Svenska Sjö segeljolleförsäkringar

Välkommen att försäkra din segeljolle hos oss, tillsammans med vår ägare Svenska Seglarförbundet har vi tagit fram en försäkring för segeljolle.

Vår segeljolleförsäkring

Vår segeljolleförsäkring är anpassad för dig med trailerburen segeljolle upp till 5 meter och maximalt 150 000 kronor i försäkringsvärde. Den finns i två varianter. Segeljolleförsäkring Racing Norden och Segeljolleförsäkring Racing Europa. Dessa passar även dig som inte tävlar med din segeljolle, då rekommenderar vi att du väljer Segeljolleförsäkring Racing Norden.

Fördelar med segeljolleförsäkring hos Svenska Sjö

Racing Norden

Gäller vid träning och tävling i hela Norden, inklusive transport. Självrisken är 2 000 kronor per skadetillfälle, ingen extra självrisk vid kappsegling. Passar även för dig som inte tävlar!

Racing Europa

Gäller vid träning och tävling i hela Europa, inklusive transport. Självrisken är 2 000 kronor per skadetillfälle, ingen extra självrisk vid kappsegling. Ett högre ansvarsbelopp än Racing Norden.

Assistans

En bra dag på sjön kan lätt bli en mindre bra dag. Det kan vara tryggt att veta att Svenska Sjö Assistans alltid ingår i våra försäkringar. Vi har också en skadejour som är öppen dygnet runt som kan hjälpa till med sjöassistans och skadeärenden.

Tilläggsförsäkring för din båtvagn eller båttrailer kan tecknas separat.

Båtvagn upp till 50 000 kr

I Båtförsäkringen så ingår täckningsmateriel, inklusive oregistrerad båtvagn, till ett värde av max 20 000 kr. För dig som har en dyrare båtvagn eller en registrerad båttrailer kan en tilläggsförsäkring tecknas till ett värde upp 50 000 kr.

Racing Norden

Giltighetsområdet vid uppläggning och vid färd är Norden. Tävling och träning ingår året runt.

Racing Europa

Giltighetsområdet vid uppläggning och vid färd är hela Europa. Tävling och träning ingår året runt.

Vår segeljolleförsäkring

Medarbetarna på Svenska Sjö har flerårig erfarenhet från branschen och lång erfarenhet av ett aktivt båtliv och vet vad en segeljollesförsäkring ska innehålla för att du ska känna dig trygg på sjön. Våra ägare, som i sin tur representerar landets alla 247 000 båtklubbsmedlemmar, har tillsammans med oss utvecklat våra segeljolle- och segelbåtsförsäkringar. Du som är medlem i en av dessa båtklubbar eller segelsällskap är delägare i Svenska Sjö och får ta del av överskottet i form av reducering på kommande års premie, när Svenska Sjö går med vinst.