Svenska Sjö Veteranbåtsförsäkring

Tillsammans med Veteranbåtsföreningen och Båthistoriska Riksförbundet (BHRF) har Svenska Sjö tagit fram en skräddarsydd försäkring för dig som är ägare till en veteranbåt.

  • · Fast försäkringsvärde som du sätter själv i samråd med Svenska Sjö.
  • · Försäkringsbelopp upp till 500 000 kr.
  • · Båt producerad för 45 år.
  • · Båtens skick över förväntad nivå för dess ålder.
  • · Max LOA 15 meter.
  • · Båtägare medlem i Veteranbåtsföreningen eller i Båthistoriska Riksförbundets (BHRF) medlemsföreningar.
Veteranbåt-veteranbåtsförsäkring-veteranbat-veteranbatsforsakring

Ansvarsförsäkring

Oavsett hur stor eller liten båt, är ansvarsförsäkringen den absolut viktigaste delen. Är båten oförsäkrad så har du ingen ansvarsförsäkring. Nu täcker ansvarsförsäkringen upp till 33 000 000 kr vid personskada och 10 000 000 kr för en sakskada. En trygghet om oturen är framme.

Försäkringsvärde

Veteranbåtar kan ha mycket varierande skick beroende på vilket underhåll den fått under åren. I denna försäkring sätter du själv i samråd med Svenska Sjö ett rimligt värde som speglar båtens status. Just nu är det högsta värdet som kan tecknas 500 000 kr. Värdet påverkar den premie du får betala och det finns inget att vinna på att över- eller underförsäkra båten. Svenska Sjö kan önska bilder på din båt och i vissa fall handlingar som styrker båtens skick om värdet känns högt, allt i syfte att du skall få en korrekt bedömning.

Vad sker vid skada

Om du råkar ut för skada kontaktar du Svenska Sjö, där skadereglerare tar vid och löser frågan.

Det är viktigt att du läser igenom de fullständiga villkoren som finns på Svenska Sjö:s hemsida för att se hur båtens utrustning och delar regleras i förhållande till satt värde. Det ger också en uppfattning om allt som täcks inom försäkringen. Har du frågor kring villkoren så finns Svenska Sjö:s kundservice till din hjälp. Skulle skadan inte till fullo kunna täckas inom det värde du satt så brukar det vara möjligt att själv lägga mellanskillnaden.

Informations-kit för båtklubbar som ingår i BHRF

Här kan du ladda ner ett kit med informationsmaterial att använda för att informera båtklubbens medlemmar om Svenska Sjö Veteranbåtsförsäkring.

Kitet innehåller:

  • – Affisch att sätta upp i klubbhus och liknande.
  • – Banners för hemsida och sociala medier (länka till den här sidan).

Ladda ner kit här

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss via formuläret nedan eller på nedanstående telefonnummer. Vi hjälper dig att besvara frågor och självklart även se över er försäkring för klubbens båtar och fastigheter.