Tungt på slutet för Josefin i Japan!

2019 Sep, 03 (0) Kommentarer

Det var fina väderförhållanden för seglarna i Enoshima. Josefin Olsson var nära täten och med tre race kvar var hon på fjärde plats med bara åtta poäng upp till bronsplatsen. Det såg alltså ganska bra ut och Josefin trivdes bra med de lite kraftigare vindarna och vågorna.

Vinden lugnade sedan ner sig och under lördagens race blev hon 17-18-19. Jossan föll därmed ned till tolfte plats och hamnade utanför finalen där de 10 bästa gjorde upp om medaljerna. Segrade i Enoshima gjorde Jossans träningskompis Emma Plasschaert från Belgien.

Skönt att vara hemma efter en lång period i Japan.

– Visst, jag är besviken på resultaten i Japan då det var för-OS och världscupen i Enoshima. Det var ju säsongens stora mål. Hela perioden i Enoshima blev en kamp från början till slut. Jag kände redan på träningen innan att farten inte fanns i båten och att den tryckande värmen och höga luftfuktigheten slet på kroppen som inte karade av att återhämta sig. Men trots allt ser jag ändå ljust på framtiden när jag inser att formtoppen kom en månad för tidigt. Vinst på Kieler Woche och snudd på en VM-medalj gör att jag har goda förhoppningar på nästa säsong. Och även om resultaten uteblev i Japan detta år så har jag lärt mig otroligt mycket som jag kommer få utdelning för längre fram.

Comment (0)

Comments are closed.