Morgan Jernfast

Morgan är 22 år gammal, tävlar i båtracing för klubben KMK, en av delägarna i Svenska Sjö. På sidan av denna satsning läser Morgan juristprogrammet på Uppsala universitet. En något stressig kombination men som är väl värd slitet enligt han själv.

Han blev 2018 världs- samt europamästare i Formula 4. Det är Morgans andra VM-guld. Det första vann han i juniorklassen GT-15 2012. Karriären började några år innan dess när han som 11-åring började tävla i den nationella klassen J-15 2008. Spola fram mer än 10 år och hans resa inom båtracingen har varit minst sagt imponerande med flertalet internationella medaljer. Gulden under 2018 var frukten av många års tufft arbete i Formula 4, både från Morgan som förare men också från teamet som står bakom honom.

Planen för Morgan denna säsong är att försvara hans VM- samt EM-guld. Något som är lättare sagt än gjort.

Förra året var konkurrensen otroligt hård och inför det absolut sista racet i serien kunde fortfarande tre olika förare ta hem titeln. I år lär konkurrensen, som alltid, ha blivit ännu hårdare men vi har nu under försäsongen gjort framsteg och förväntningarna är höga inför den första VM-deltävlingen i Finland 10-11 augusti.

Vi på Svenska Sjö ser fram emot denna säsong och hoppas att Morgan kommer lyckas väl i VM-serien även detta år!

Formula 4

Fart: 60+ knop race, 70 + knop rekordförsök
Kurvtagning: 3G + i kurvorna
Säkerhet: 3000 NM Cockpit, tigermask (luftsystem), 6-punktsbälte, nackskydd, hjälm, overall etc.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook Posts

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts.

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException
Code: 200