Svenska Sjö – stolt partner till Allsvenskan Segling

2023 Jun, 02 (0) Kommentarer

Allsvenskan Segling är tillbaka! I fyra deltävlingar ska arton svenska klubbar slåss om vilka fem som går vidare till Saling Champions League. Under årets säsong är vi på Svenska Sjö stolt samarbetspartner till tävlingarna.

I fyra deltävlingar slåss de arton bästa seglignsklubbarna i Sverige om äran att få titulera sig mästare. Allsvenskan Segling startade 2015 och har sedan dess vuxit rejält. Under 2023 är vi på Svenska Sjö stolt samarbetspartner till ett idrottsarrangemang där deltagarna sträcker sig från Skanör i söder till Örnsköldsvik i norr.

– Vi på Svenska Sjö brinner för båtliv i alla dess former och det är extra roligt att stötta Seglarförbundet som fyller en viktig funktion i att introducera fler människor till segling och båtliv. Vi stöttar Allsvenskan men har även stöttat individuella seglare. Det är mycket glädjande att Sverige tog två olympiska silvermedaljer vid OS i Tokyo – och en av dessa vann Josefin Olsson som vi stöttade i fyra år inför Tokyo, säger Per Nikolausson, VD på Svenska Sjö.

Under helgen 2-4 juni går den andra tävlingshelgen av stapeln och då hos GKSS i Långedrag utanför Göteborg. Ett tävlingsarrangemang vem som helst kan följa via Allsvenskan Seglings egna livesändningar. Där tar kunniga expertkommentatorer oss igenom hela 45 seglingar över tre dagar.

De fem klubbar som står i topp efter den sista tävlingshelgen går sedan vidare till Sailing Champions League och får där tävla mot de bästa klubblagen i hela Europa.

Nyheter för säsongen

Nytt för i år är satsningen Allsvenskan Magasin i Sportkanalen/CMore. Där kan du få guldklimpar från den gångna helgen i ett komprimerat format under 30 minuter. Sändningarna leds av Johan Anderberg som tidigare jobbat med stortävlingar som America’s Cup, Swedish Match Cup, och Gotland Runt.

Sändningarna går på måndagar klockan 21.30 efter varje omgång av Allsvenskan Segling.

– Vi är givetvis mycket glada över att vi fördjupar samarbetet med Svenska Sjö. Våra event, som Allsvenskan, Women on Water och Seglingens Mästare, växer ständigt och är en bra plattform att synas på som partner. I vårt arbete med att fortsätta utveckla eventen krävs det än mer resurser och här är vi är tacksamma över vårt ökade stöd från Svenska Sjö, säger Marie Björling Duell, generalsekreterare och sportchef på Seglarförbundet.

Är du kappseglare eller bara seglingsentusiast? Missa isåfall inte vår segelbåtsförsäkring – mer om den hittar du här!

Comment (0)

Comments are closed.