Svenska Sjö gästar Skippos Elbåtsmässa – gör det även du!

2023 Sep, 27 (0) Kommentarer

Besök oss på Skippos Elbåtsmässa – Sveriges största elbåtsmässa med provkörningar, livesändningar och några av världens ledande experter inom området. Under sista helgen i september ser vi till att alla som vill får en chans att prova på elbåtslivet, även de allra minsta! 

Tillsammans med båtproducenter, uppfinnare, entrepenörer, och några av världens spjutspetsar på området eldrift på sjön kommer vi på Svenska Sjö Båtförsäkringar att ställa ut på Skippos Elbåtsmässa. Under två dagars tid får de alla som vill möjlighet att provåka världens mest effektiva motorbåtar som visar hur det är möjligt att färdas bekvämare än någonsin i 25 knop med en elförbrukning som motsvarar 0,1 liter per sjömil.

Eldrift är ett ämne som engagerar och som har skruvat upp mer engagemang än kanske något annat i fritidsbåt-livets historia. Inte minst hos båttillverkare, uppfinnare, entreprenörer och annat folk som har gett sig fanken på att elektrifiera båtlivet. Och som gör det bra. Så bra att det talas internationellt om “det svenska foilingundret”.

Provåk framtidens båtar på Skippos Elbåtsmässa

Syftet med mässan är att öka kännedomen kring eldrift och hur man får ner energiförbrukningen på båtar. Under helgen kommer ämnen som vilken elbåt som passar vilka behov och hur man byter sin gamla inombordare eller utombordare till en som drivs av el att beröras. Men även vilka framtida utmaningar ett elektrifierat båtliv ställs inför.

Det kommer dessutom finnas möjlighet att prova elbåtar av allehanda slag när Gåshaga Marina får besök av såväl långsamma och knäpptysta elbåtar som det helt motsatta sidan av spektrat – bärplansbåtar som klarar 50 sjömil i cirka 25 knop. För att inte tala om mer konventionella båtar på planande skrov – fast med en elektrisk drivlina.

Har du inte möjlighet att delta så kan du hitta livesändningarna går ut i alla Skippo.se:s kanaler (Skippo.se, Facebook, Youtube och Instagram) under både lördagen och söndagen.

Comment (0)

Comments are closed.