Stort grattis till Vilma Bobeck och Rebecca Netzler – nominerade till Årets Lag!

2023 Nov, 14 (0) Kommentarer

bobeck-netzler-segling-nominerade-arets-lag

Nyligen offentliggjordes vilka som nominerats inför Idrottsgalan 2023. I kategorin Årets Lag finns inga mindre än Vilma Bobeck och Rebecca Netzler med. Succéduon som dominerat i klassen 49er FX under det senaste året.

Ett stort grattis från oss på Svenska Sjö till även denna nominering!

Laget har haft en exceptionellt framgångsrik säsong med silver på För-OS och ett VM-guld där de var helt överlägsna och inte behövde segla den avgörande medaljfinalen.

Vem som utses till Årets Lag avgörs av Svenska Idrottsakademin, en ideell sammanslutning vars medlemmar är framstående representanter för svensk idrott som älskar idrotten och som aktivt verkar för idrottens utveckling. Medlemmarna består av både före detta och nu aktiva personer inom idrotten, idrottsledare, sportjournlister, förbunds- och föreningsfolk.

Vilma & Rebecca är även nominerade till Internationella Seglarförbundets World Sailing Awards 2023 i kategorin World Sailor of The Year.

– Att ens bli nominerad till det här priset är otroligt stort och någonting som jag bara kunnat drömma om. Det är nog den finaste utmärkelsen man kan få inom vår idrott och det känns häftigt att få bli nämnd inom samma kategori som så många legender som fått ta emot det tidigare, sade Vilma vid nomineringen till World Sailor of the Year och får medhåll från Rebecca.

– Det känns helt otroligt att bli nominerad. Rolex Sailor of the Year är någonting som jag har sett upp till under många år. Det är många stora och framgångsrika seglare som fått utmärkelsen. Bara tanken att vara lite nära dem är övermäktig. Det känns dessutom extra kul att ännu en gång visa hur stark seglingsnation vi är trots den korta säsongen, fyllde Rebecca i.

Förutom de båda seglarna är damlandslaget i fotboll, herrlandslaget i bordtennis samt beachvolleybolldon Jonatan Hellvig och David Åhman nominerade.

Vinnaren utses på Idrottsgalan den 22 januari 2024.

Comment (0)

Comments are closed.