Slipa rätt för bästa resultat – dags att få skrovet slätt

2024 Mar, 08 (0) Kommentarer

Projektet med Gustav Morins trimaran fortsätter och tycks ständigt växa sig allt större. Nu har vi kommit till en punkt som kan bli kritisk för ett gott slutresultat – konsten att slipa. Häng med!

Att slipa är verkligen en konstform som kräver både tålamod och precision. Och slipning är en central del av alla båtrenoveringar. Anndy, från Honors Yacht, med sin expertis på Honors Yachts, tar oss med på en inspirerande resa där vi utforskar alla aspekter av slipningens konst.

Regel nummer ett är tydlig: glöm bort maskiner och lita istället på muskelkraften tillsammans med en långslip. Hos Svenska Sjö vet vi att det inte finns några genvägar till perfektion. Varje moment kräver noggrannhet och tid för att säkerställa ett optimalt resultat.

Slipa i kors!

Anndys betoning av att slipa i en X-form är fascinerande och visar sig vara avgörande för ett felfritt resultat. Att behärska denna teknik blir en nyckel till framgång i underhållet av din båt.

Till detta kommer en lång rad övriga saker att tänka på där långslipens vinkel mot underlaget och ergonomin när man arbetar bara är några exempel. Sedan finns det också flera sätt att avgöra huruvida man har fått till en jämn yta eller ej. Och där synen är till föga hjälp.

Bantningen fortsätter…

Häng med i del 13 av Banta för fart där vi tillsammans med Skippo gör ett nytt besök hos Honors Yachts på Värmdö.

Comment (0)

Comments are closed.