Ska du sälja eller köpa båt? – Sjörapporten nr 3

2018 Aug, 10 (0) Kommentarer

Det här nyhetsbrevet innehåller nyheter och tips för dig som har din båt försäkrad hos Svenska Sjö och som går i sälj och köptankar. En rekordvarm sommar har resulterat i att fler varit ute under längre tid i sina båtar och att intresset för båtlivet har ökat. Vi ser också att köp och försäljning av båt nu har tagit fart. Ska du sälja eller köpa båt vill vi därför påminna om att du som har din båt försäkrad i Svenska Sjö har många fördelar som både kan öka värdet på din båt och underlätta vid köp och försäljning.

Svenska Sjö:s köp- och säljpaket, om du ska sälja eller köpa båt

För att göra köp och försäljning lite tryggare har vi tagit fram en köp och sälj-guide och ett köpeavtal som du gratis kan ladda ned.

Att skriva ett för båt specialanpassat köpeavtal rekommenderar vi starkt. Det kan göra stor skillnad om du hamnar i en tvist med köpare eller säljare. Om du ändå skulle hamna i en tvist som innebär att du tvingas anlita juridiskt ombud, är det tryggare hos Svenska Sjö.

Vi betalar upp till dubbelt så mycket mot vad som är normalt i branschen, upp till sex prisbasbelopp eller 273 000 kr för ombudskostnader i samband med överlåtelsetvister. Dessutom har vi satt ett tak på självrisken vilket vi är ensamma om, allt för att du ska kunna sova lugnt. Tryggt att veta när man säljer eller köper båt.

Läsa vår guide med nyttiga tips inför köp eller försäljning och ladda ner vårt köpekontrakt gratis här.

500 kr i självriskbonus till köpare

Om du säljer din båt och köparen tecknar båtförsäkring i Svenska Sjö får köparen direkt 500 kr i självriskbonus. Det är också väldigt praktiskt om köparen fortsätter att ha försäkringen i Svenska Sjö om det uppstår en skada precis i skarven vid ett köp. Har du tilläggsförsäkringen maskin kan den följa med till ny köpare även om den är äldre än 10 år vilket annars är gränsen för nyteckning.

Flytta över din självriskbonus till ny båt du köper

Ska du köpa en ny båt får du flytta över upparbetad bonus till den nya båten
Det sker automatiskt när du försäkrar den nya båten hos oss.

Skadehistorik, visa köparen vad din båt varit med om, eller inte varit med om.

Du kan enkelt på mina sidor logga in med bank-id och där skriva ut ett certifikat som beskriver de försäkringsskador du eventuellt haft på din båt. Har du inte haft några skador hos oss syns det också. Detta ger extra trygghet för köparen som gör ditt objekt mer intressant.

Tillsammans med ett riktigt båtanpassat köpeavtal och en stark rättskyddsförsäkring blir din eventuella försäljning tryggare än utan dessa delar.

Berätta för oss vem som köpt din båt

Enklast är om du pratar med köparen om fördelarna vi nämnt ovan och att du ber oss att kontakta köparen så ordnar vi så att din försäkring flyttas över, enkelt och smidigt. OBS att det är vad köparen betalt för båten som är det maximala försäkringsvärdet.

Comment (0)

Comments are closed.