Svenska Båtunionens webbverktyg för egen säkerhetskontroll

2022 Apr, 01 (0) Kommentarer

Kontrollera din båt!

Att regelbundet kontrollera din båt är ett utmärkt sätt att förebygga skador och underhålla båten på bästa sätt. Kontrollen säkerställer din båt och dess utrustning, samt uppmärksammar dig på delar som eventuellt behöver åtgärdas. Vi rekommenderar dig att göra en egenkontroll Svenska Sjö ägs bland annat av Svenska Båtunionen, som under 2021 uppdaterat sitt material för egen säkerhetskoll, som tidigare endast har funnits i pappersformat och som pdf. Nu är det nya materialet tillgängligt och presenteras genom ett nytt webbaserat verktyg.

Egenkontrollen ska vara lika enkel att göra på mobilen som på en surfplatta eller dator. När du genomfört säkerhetskollen för just din båt, sparar du enkelt ned den som en PDF som du också kan skriva ut. Föredrar du att ändå göra en säkerhetskontroll på papper från början, går det utmärkt att skriva ut en checklista från PDF direkt.

Materialet är framtaget av en grupp erfarna båtägare och tidigare besiktningsmän för båtar. Några av dem är ledamöter i Svenska Båtunionens Sjösäkerhetskommité. Det finns i dagsläget säkerhetskontroll för sju olika båttyper, från kanot upp till segelbåt avsedd för övernattning.

Läs mer och ta del av det nya webbverktyget på Svenska Båtunionens hemsida genom att klicka här.

Comment (0)

Comments are closed.