Gotland Runt 2022

2022 Jun, 27 (0) Kommentarer

Svenska Sjö är stolt partner till Gotland Runt, världens största årliga havskappsegling! Tävlingen är avslutad för i år, och vilken folkfest det blev.

Vi på Svenska Sjö närvarade på Kungliga Djurgården genom en assistansbåt som fanns tillgänglig för tävlingsdeltagarna under starten i Stockholm. De minsta och långsammaste båtarna startar först och de största och snabbaste sist. Vid Sandhamn lämnar båtarna skärgården och ger sig ut på Östersjön för den klassiska seglingen runt Gotland. Banans totala längd är cirka 350 distans, vilket tar ca 2-3 dygn för segelbåtarna. Alla deltagare seglar samma bana utom Classic-klassen, de vackra träbåtarna, som seglar ner till Visby för att sedan vända hemåt mot målet vid Sandhamn. Classic-banan är cirka 247 distans.

Läs mer om Gotland Runt på arrangören KSSS´s hemsida här.

Inte kund än? Kampanjerbjudande för deltagare och publik! 20% rabatt vid nyteckning av båtförsäkring under ditt första år. Gör en premieberäkning här:

Missa inte heller Båtlivspodden från Svenska Sjö, tidningen Båtliv och Svenska Båtunionen i samarbete. I det fjärde avsnittet av Båtlivspodden får vi träffa Kristina Wiktander Broman som är seglingsledare för detta seglingskalas och Emil Forsgren, en av Sveriges vassaste fördäckare som har vunnit Gotland Runt två gånger. De delar med sig av erfarenheter, klokskap och ger sina bästa tips inför tävlingen och vad man absolut inte ska lämna kvar på bryggan. Du hittar den bland poddar eller här!

Comment (0)

Comments are closed.