Stolt sponsor av Allsvenskan i Skanör

2022 May, 13 (0) Kommentarer

Allsvenskan Segling Skanör

Helgen (13–15 maj) startade Allsvenskan i segling för säsongen. Nu välkomnas Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar till Skanör där Skanörs Båtklubb arrangerar årets första (av totalt fyra) deltävling.

Efter att under två år fått ställa in premiären i Skanör, på grund av pandemin, blir tävlingen nu äntligen av. Svenska Sjö sponsrar och stöttar evenemanget och vi ser mycket fram mot hela säsongen och alla Allsvenskans deltävlingar.

Allsvenskan 2021 vanns av KSSS. I en rafflande sista deltävling i Västerås lyckades stockholmarna komma fyra och höll därmed undan i toppen. Men de var bara decimeter från att bli snuvade på guldet. Halmstad vann finaltävlingen i Västerås. Det räckte till en fjärde plats i tabellen 2021. Tvåa, på samma poäng som Halmstad, blev Hunnebo som därmed slutade trea. Silvret i Allsvenskan gick till Hjuvik som var tre poäng efter vinnarna från KSSS.

Kappseglingarna avgörs i landnära sprintrace med sex segelbåtar av typen J/70. Varje race tar cirka 10–15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med 45 race vilket innebär 15 race per klubblag. Racen är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner. De korta racen gör att små misstag kan bli dyrköpta och ibland kan chansningar löna sig. Det betyder ofta att det är oerhört jämna race.

När säsongen är över är de främsta lagen kvalificerade för Sailing Champions League 2023. För de tre lagen längst ner i tabellen väntar ett kval i Marstrand 14–15 oktober – för att vara med i Allsvenskan även 2023.

Som deltagare och publik till Allsvenskan har vi tagit fram ett förmånligt erbjudande vid nyteckning av båtförsäkring, läs mer här!

Comment (0)

Comments are closed.