Nu laddar Josefin om!

2019 Jul, 29 (0) Kommentarer

6:a i VM och snart dags för årets viktigaste tävling.
För OS i Enoshima i mitten av augusti.

Det blev till slut en sjätteplats för Josefin Olsson när Laser Radial-VM avslutades förra veckan.
– Jag är glad och nöjd med nivån jag håller under hela regattan. Att bli sexa och behöva räkna en diskvalificering är riktigt bra, säger Josefin.

Det har varit en annorlunda kappseglingsvecka för Josefin Olsson i japanska Sakaiminato. Ledning i VM från första till tredje dagen. Sedan följde två diskvalificeringar i rad och hon ramlade ner från 1:a till 12:e plats. Efter en ordentlig jakt i de fyra sista racen slutade hon 6:a.
Inte långt i från en medalj. Josefins inledning var helt fenomenal, starterna fungerade bra och hon visade en fin mental styrka att komma tillbaka efter raset i mitten på tävlingarna. Sådant sätter respekt hos konkurrenterna.

Josefin satsar nu hårt mot OS i Tokyo 2020.

Senast i Rio, 2016, blev det en sjätteplats. OS-seglingarna och även för-OS kommer att avgöras i Enoshimoa, strax söder om Tokyo och 80 mil från Sakaiminato. I Ensohima, väntar lite andra förhållanden med mer vind och mer öppet vatten. I södra Japan är det riktigt varmt på sommaren och det kräver bra fysik. Något Josefin tänker fortsätta jobba med inför OS.
Vi önskar Josefin lycka till med för-OS i mitten av augusti!

Läs mer om Josefin Olsson

Comment (0)

Comments are closed.