Josefin Olssons seglartips inför tävling

2018 Jul, 03 (0) Kommentarer

Hej, när du ska segla en tävling är förberedelser extremt viktiga för att kunna prestera. Det gäller inte bara materialet utan också mat, vätska och kunskap om förhållandena på plats.

Så här förbereder jag mig.

  • Jag försöker bilda mig en uppfattning om platsen innan. Kommer det vara vågor eller plattvatten, sjöbris eller gradientvind, landeffekter eller stabil vind. Eller kanske en blandning av allt. Jag tittar gärna på en karta eller frågar någon som har seglat där innan.
  • Jag gör en plan för att ha en hög energinivå när regattan starter. Hur många och långa seglings- och fyspass jag vill göra på plats innan. Den innehåller även en strategi för maten och vätskan så jag aldrig går tom på energi.
  • När det sen är dags för start går jag ut på banan och tänker att jag ska vara den bästa versionen av mig själv som jag kan vara!

Läs mer om Josefin Olsson

Comment (0)

Comments are closed.