Gotland Runt med KSSS

2021 Jun, 30 (0) Kommentarer

Gotland_Runt_Start_Photo_Henrik_Trygg_Race_514

Foto: Henrik Trygg

Gotland_Runt_Start_Photo_Henrik_Trygg_Race_514

Gotland Runt, en klassiker i båtvärlden

Vårt samarbete med Kungliga Svenska SeglarSällskapet, som också är en av våra ägare, ger oss möjlighet att bl.a. erbjuda ett extra förmånligt erbjudande vid nyteckning av båtförsäkring. Ny som båtägare, eller har du bytt båt? Oavsett så hjälper vi dig gärna att hitta rätt båtförsäkring till dig och din båt. Läs mer om erbjudandet för Gotland Runt och KSSS här.

Världens största årliga havskappsegling med start i Stockholm och målgång i Sandhamn

Gotland Runt är lika mycket en svensk seglingsklassiker för kompisgäng och nöjesseglare som en utmaning för de allra bästa proffsteamen från norra Europa. Första tävlingen runt Gotland startade 1937, nu mer än 80-år senare är tävlingen runt Gotland en klassiker.

Ca 180 förväntningsfulla segelbåtar startar i år från Fjäderholmarna, med anledning av pandemin. Man har också valt att lägga upp starten vid två dagar, både lördag och söndag.

De minsta och långsammaste båtarna startar först och de största och snabbaste sist. Vid Sandhamn lämnar båtarna skärgården och ger sig ut på Östersjön för den klassiska seglingen runt Gotland. Banans totala längd är cirka 350 distans, vilket tar ca 2-3 dygn för segelbåtarna. Alla deltagare seglar samma bana utom Classic-klassen, de vackra träbåtarna, som seglar ner till Visby för att sedan vända hemåt mot målet vid Sandhamn. Classic-banan är cirka 247 distans.

Läs mer om Gotland Runt här!

Oavsett ambition med din egen segling erbjuder vi förmånlig segel- och motorbåtsförsäkring. Välkommen att beräkna premie för att försäkra din båt hos oss!

Comment (0)

Comments are closed.