Utbildning för Förarintyg till kampanjpris för våra kunder

2021 Nov, 09 (0) Kommentarer

Som försäkringstagare hos oss på Svenska Sjö får du rabatt på din premie om du har dokumenterad nautisk kompetens. Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. Ordinarie pris på kursen är 1240:- inklusive moms och vi kan nu erbjuda våra kunder kursen för halva priset, 620:- inklusive moms.

Förarintyg för fritidsbåt är helt digital och teoretisk. Man gör den på datorn, antingen ensam eller med andra på sin klubb. Man kan starta när som helst och när man känner sig redo anmäler man sig för att skriva slutprovet. Utbildningstiden brukar ligga på cirka åtta timmar. Kursen vänder sig till dig som vill ta förarintyg och få kunskaper för att känna dig tryggare ute på våra vatten.

Det tillfälliga förmånserbjudandet gäller för försäkringstagare i Svenska Sjö, för eget bruk eller som gåva till en familjemedlem eller vän. Gäller utbildningar som bokas till och med 9 januari 2022.

Du får lära dig grunderna i navigation och sjömanskap med inriktning på att du – efter avslutad utbildning – skall söka och utföra prövning med godkänt resultat hos en av NFB auktoriserad förhörsförrättare.

Utbildningen är uppdaterad efter de kunskapsfodringar som gäller 2021-07-01 och består av följande avsnitt:
– Svenska sjökort och symboler
– Navigering
– Navigering i praktiken
– Sjömanskap, säkerhet och sjukvård
– Miljö, väder och vattenstånd
– Lagar och regler.

Utbildningen ”Förarintyg för Fritidsbåt” innehåller allt du behöver kunna för att ta Nämnden för Båtlivsutbildnings Förarintyg.

När du genomgått vår utbildning behöver du själv ansöka om prövning hos Nämnden för Båtlivsutbildning för att ta Förarintyg.

Om du klarar en sådan prövning och därmed för NFB:s Förarintyg innan maj 2022 så gäller enligt den riksdagen beslutade att ” Under ett år från ikraftträdandet av kravet på förarbevis (1 maj 2022) ska personer som har bl.a. förarintyg för fritidsbåt kunna få ett förarbevis för vattenskoter utan att behöva genomgå utbildning och även få framföra en vattenskoter med stöd av intyget.”

Besök kampanjsidan för SISU Idrottsböcker här för att läsa mer om utbildningen och ta del av erbjudandet. Observera att du anger kampanjkod SVENSKASJÖ i ett ord för att få 50% rabatt på ditt köp. Vid frågor om köp av denna produkt, kontakta SISU Idrottsböckers kundtjänst på telefonnummer 0411-16777 eller e-post kundtjanst@sisuidrottsböcker.se.

Comment (0)

Comments are closed.