Ett bra 2019 för Svenska Sjö

2020 Jan, 29 (0) Kommentarer

För femte året i rad delar vi ut överskottspengar till våra kunder som är klubb eller kretsmedlemmar. För 2019 blev beloppet 6,2 mkr som dras av på båtförsäkringspremien 2020. Sedan starten av bonusmodellen 2015 har vi med 2019 delat ut dryga 20 mkr!

Antalet skador inom båtförsäkring ökade med 1% att jämföra med 3-5 % per år 2016-2018. Sjöskadorna minskade något. Stormen Alfrida i början på året kostade på och stölderna fortsatte tyvärr att öka. Stölderna ökade med 4 % i antal och med 7 % i skadebelopp.

Det stora problemet är utombordarna och för att råda bot på detta har vi satt tuffare regler för vilka motorer som går att nyförsäkra. Detta för att de med mindre stöldbenägna motorer inte ska subventionera de allra mest stöldbenägna (riktigt stora motorer). Det känns lite tjatigt att prata om stöldprevention. Ni vet nog alla vad som gäller vid det här laget. Lås helst in, eller göm, märk motorn, bevaka om den ligger synligt, gör det krångligt för tjuven.

Vi blir fler båtförsäkringskunder

För fjärde året i rad. Enligt försäkringsbundets statistik (kvartal 3 2019, den senaste rapporten) ökar Svenska Sjö mest av alla!

Förbättrad båtklubbförsäkring 2020 – för femte året i rad

Denna gång är det egendomskyddet, styrelseansvarsförsäkringen och miljöskadeförsäkringen som fått ett rejält lyft för SBU och egendomsskyddet för SSF-klubbar. Läs mer här om båtklubbsförsäkringen.

Comment (0)

Comments are closed.