Köpa begagnad båt – här är fallgroparna att undvika

2021 May, 17 (0) Kommentarer

SXK_Bojar_boj

Att köpa båt är stort, oavsett om man köper en begagnad eller ny båt. Om man köper en begagnad båt är det bra att skriva ett Köpekontrakt för att undvika att det blir några oklarheter vid köpet. En båtaffär borde vara en trevlig och rolig upplevelse, både för säljare och köpare.

Vi har samlat våra råd samt tagit fram ett Köpekontrakt, som vi rekommenderar dig att använda vid ditt köp av din begagnade båt.

Vid köp av en begagnad båt bör man alltid försäkra sig om att båten eller dess motor inte är stöldanmäld. Detta gör man enklast genom att kontrollera båtkort och kotant Larmtjänst eller Polisen som kan hjälpa till genom att bland annat söka på båtens skrov- eller motornummer i sina register.

Det är också i ditt intresse som köpare att båten är i det skick som annonserats. Dessvärre kan det ofta vara så att man som ivrig köpare glömmer bort att leta efter fel som inte är helt uppenbara och snarare framkommer vid en senare tidpunkt. Därför är det viktigt att man som köpare undersöker båten och dess tillbehör mycket noggrant då det inte är möjligt att åberopa ett fel som du som köpare borde känt till vid köpet.

Är du ovan eller är det kanske ditt första båtköp? 

Då kan det vara värt att anlita en besiktningsman som genomför en grundlig undersökning av båten. En besiktning av båten kan vi vissa fal påvisa fel som i slutändan kan få ner priset till ett som är mer representativt för båtens skick.

I artikeln råd för förstagångsköpare av båt hittar du fler tips om det är första gången du genomför en båtaffär.

På sidan Köpa och sälja båt hittar du allmänna råd vid köp och försäljning och hur du upprättar ett skriftligt köpeavtal. Vi ger också konkreta tips på vad du bör kontrollera och göra vid köpet. Läs mer och ladda ner Köpekontrakt här!

Comment (0)

Comments are closed.