Båtliv på vintern – vi utforskar Stockholms skärgård i vinterskrud

2024 Mar, 08 (0) Kommentarer

Skärgården på sommaren i all ära. Men hur vore det att utnyttja detta fantastiska landskap även på vintern? Sagt och gjort. Vi kastar loss för ett vinteräventyr där kylan håller Stockholms skärgård i ett stadigt grepp. Galenskap hävdar vissa – vi menar att det är en tid då man kan upptäcka sina smultron utan allt vad trängsel, oljud och mygg heter.

Med annorlunda färdmedel

Som ett komplement till vår assistansbåt har Skippos Gustav Morin och vår egna Emma Lagerström tagit med sig SUP-bräda och kajak. Något som möjlighet att glida in i de grunda vikarna dit vår Force-10 från Greenbay Marine inte kan ta sig.

Det är också nu som Skippos Gustav Morin blir varse att vinterförhållanden kan vara luriga. Dels när han brakar igenom isen med buller och bång. Och dels när en SUP med isbelagd yta ska bemästras. Något som också leder till ett och ett annat ofrivilliga dopp än vad någon orkar räkna.

När kvällningen kommer söker våra upptäcktsresande skydd på Sandhamn. En plats som välkomnar med öppna armar och en efterlängtad bastu.

Håll utkik efter nästa del av Vinteräventyret!

Comment (0)

Comments are closed.