Vi sponsrar Allsvenskan Segling

2021 May, 24 (0) Kommentarer

Den första planerade deltävlingen i årets Allsvenskan tvingades tyvärr ställas in på grund av pandemin. Men deltävlingarna i Långedrag och Örnsköldsvik kunde genomföras, och det är vi som stolta samarbetspartners till Svenska Segelförbundet glada för.

Helgen 10:e till 12e september går tävlingen i Västerås, och vi är som vanligt på plats.

Vårt samarbete med Svenska Segelförbundet, som också är en av våra ägare, sträcker sig över Allsvenskan och senare i år även Seglingens Mästare, som utspelas i oktober i Marstrand.

Ett måste för alla seglingsintresserade!

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra i tre, (skulle varit fyra stycken år 2021), deltävlingar på olika orter i Sverige. Efter sista deltävlingen kan vinnaren utse sig till “Sveriges bästa kappseglingsklubb”. Kungliga Svenska Segelsällskapet vann Allsvenskan 2020.

Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintkappseglingar med sex likadana segelbåtar av typen J/70. Sprint är en spännande och actionfylld tävlingsform där publiken kan följa dramatiken som utspelas nära land i korta race. Är man inte på plats går det enkelt att följa Allsvenskans livesändningar på Svenska Seglarförbundets hemsida eller Svenska Seglarförbundets Facebook 

Varje kappsegling tar ca 10 – 15 minuter och mellan varje race byter man lag i de olika båtarna. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 kappseglingar vilket innebär att varje lag seglare ca 15 stycken race. Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.

Besättningen på varje deltävling ska bestå av fyra eller fem tävlande och besättningen kan variera antalet ombord för varje kappsegling. Besättningen ska också bestå av minst två av varje kön samt minst en ungdom under 24 år.

Allsvenskan Segling blev direkt en succé när den lanserades 2015. Två huvudmål var att stärka klubbkänslan samt att få mer uppmärksamhet i lokal media för att stärka klubbarnas verksamhet.

Läs mer om Allsvenskan Segling här!

Comment (0)

Comments are closed.