Svenska Sjö Båtförsäkringar

Vår ambition är att erbjuda våra försäkringstagare kunnig, snabb
och smidig skadehantering och båtförsäkringar till bra premier. Försäkra din
båt hos oss, du får rabatt om du är medlem i båtklubb eller
segelsällskap, har förarbevis och i vissa fall även för spårsändare. 

Så här tycker 327 stycken av våra kunder enligt Google

4.6/5

Våra försäkringar

Vad kostar en båtförsäkring?

Generellt kostar en båtförsäkring några tusenlappar varje år. Premiespannet varierar naturligtvis från försäkringsbolag till försäkringsbolag. Beroende på vad som ingår i en båtförsäkring samt om du är medlem i en båtklubb eller inte, kostar en båtförsäkring olika mycket. Hos oss på Svenska Sjö får du rabatt på försäkringspremien av din båtförsäkring om du är medlem och en Båtförsäkring Medlem inkluderar också fler fördelar än om du bara tecknar vår ordinarie Båtförsäkring.

Priset på en båtförsäkring kan också gå upp eller ner beroende på om du väljer att teckna tilläggsförsäkringar.

Så räknar du ut vad din båtförsäkring kostar

I formuläret “Räkna ut din premie” fyller du i vilken båtmodell du har samt ditt personnummer. Om du inte hittar din båt i listan väljer du bara båttyp och klickar på fortsätt.

Vad vår Båtförsäkring omfattar

Vilken båtförsäkring är bäst och vad innebär sjöskada? En båtförsäkring täcker normalt skador som kan tänkas uppkomma när du lägger i båten, när du tar upp den, vid transport samt ute på sjön och vid eventuell skadegörelse. Även stöld och brand brukar vanligtvis ingå. Samtliga av dessa ovanstående punkter ingår i alla våra båtförsäkringar hos Svenska Sjö. Vi inkluderar också rättsskydd och sjöassistans till försäkringen och i Båtförsäkring Medlem får du även allriskförsäkring på ett maxbelopp på 50 000 kr.

Sjö ikon

Skadeanmälan
Vi hjälper dig om du råkar ut för skada! Anmäl skadan online, ladda upp blankett, skicka brev eller ring vår skadejour.

Anmäl skada

Hand ikon

Kundservice
Du kan alltid försäkra båt eller ändra din båtförsäkring via vår hemsida – dygnet runt. Ring 010-490 49 00 så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Båt ikon

Köpa/Sälja båt
Svenska Sjö erbjuder rättsskydds-försäkring. Tryggt att veta om du skulle råka ut för en tvist.

Guide och avtal

båtförsäkring från svenska sjö

Varför välja Svenska Sjö?

Hur vet man vilket försäkringsbolag som är bäst för båt och passar dina behov och önskemål bäst, vilken båtförsäkring ska jag välja? Vi på Svenska Sjö har en lång och gedigen erfarenhet av båtskador, incidenter och vad det innebär för att utveckla en riktigt bra båtförsäkring. Alla kan teckna en båtförsäkring hos oss men är du medlem i en båtklubb och blir delägare hos oss får du både ta del av bra rabatter och det överskott som vi gör på eventuell vinst varje år, det vill säga en resultatbonus. Vi har som ambition att din båtskada eller det problem du får med båten tas om hand snabbt och effektivt.

Svenska Sjö är specialister på båtförsäkringar och har som ambition att erbjuda våra försäkringstagare kunnig, snabb och smidig skadehantering till låga premier. Dessutom ger vi våra försäkringstagare direkt återbäring på överskottet. Sedan 1967 har vi tryggat båtägare och båtklubbsmedlemmar i hela landet, så nästa gång nån vinkar, är det kanske en i gänget. Beräkna din premie idag, och välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring din båtförsäkring.

blå vimpel
Svenska Sjö

Ägs av båtklubbsmedlemmar

Som båtklubbsmedlem äger du en del av Svenska Sjö, vilket ger dig fördelar som mer
omfattande villkor, resultatbonus för båtklubbsmedlemmar och smidig skadereglering. Försäkra båten hos oss och ta del av dina fördelar!

Läs mer om Svenska sjö

SvenskaSjö_ägare

blå vimpel
Nyheter

Från a till sjö

Nyheter, tips och inspiration

Svenska Sjö Båtmärkning

Bättre koll på hamnplan på din båtklubb Vem äger båten, eller var ska slinget sitta? Många båtklubbar upplever ett behov av mer struktur och ordning vid arbetet på hamnplan. Det är många båtar och båtägare och det ställs höga krav på alla som utför ett arbete på båtklubben, inte minst vid sjösättning och upptagning. Svenska Sjö [...]
Läs mer...14 September, 2022

Lyssna på Båtlivspodden i höst – nytt avsnitt ute nu

Låt oss bjuda på Båtlivspodden, tillsammans med Svenska Båtunionen och tidningen Båtliv! Serien finns nu i tolv avsnitt laddade med nyheter och inspiration för oss båtälskare. I avsnitt 12 går vi all in på hållbarhet, från det lilla till det stora. Vi börjar starkt med en intervju med Jenny Keisu och Nicolas Broberg från X [...]
Läs mer...13 July, 2022

Livet i båtlivet

Vår ägare Svenska Båtunionen tar initiativet till #livetibåtlivet! Från kl 07.00 den 22 juli till kl 07.00 den 23 juli kan du delta i en unik dokumentation av båtlivet i Sverige med hjälp av sociala medier och hashtagen #livetibåtlivet. Syftet är att samla in en ögonblicksbild av båtlivet i Sverige sommaren 2022. Kanske är det [...]
Läs mer...12 July, 2022
Q&A Svar på de vanligaste frågorna
En båtförsäkring kan ersätta vissa skador och stölder. (Skador som uppstått genom så kallad "plötslig och oförutsedd och utifrån kommande händelse".) Försäkringen gäller inte bara då båten ligger i sjön utan även när den sjösätts, torrsätts, transporteras och är uppställd på land. Det är viktigt att ha minst en ansvarsförsäkring som kan ersätta om du blir skadeståndsskyldig efter att ha orsakat en person eller sakskada.
Grundinnehållet i vår helförsäkring är skadehändelser som sjöskada, brand, glas, skadegörelse/stöld, uppläggning, transport. Försäkringen innehåller även assistans, rättsskydd och ansvar (tredjeparts).  Tilläggsförsäkringar kan vara aktuellt att teckna, t ex. för allrisk, olycksfall, släpjolle och maskinskada. 
När man jämför båtförsäkringar kan man utgå från pris och många kanske letar efter den billigaste båtförsäkringen, men det är viktigt när det kommer till båtförsäkring att vara se till helheten och innehållet av sin försäkring, så den passar just dina behov. Priset som bestäms för din premie grundar sig på båten och dig som försäkringstagare.  Premien sätts efter båtens värde, storlek, ålder, motor samt andra förutsättningar som gäller för just din båt. Din ålder och adress påverkar också premien. Hos Svenska Sjö får du en rabatt på din premie om du är medlem i en båtklubb ansluten till Svenska Båtunionen eller Svenska Segelsällskapet. Du får även rabatt om du har dokumenterad nautisk kompetens och i vissa fall även för spårsändare. Gör en premieberäkning hos oss och fyll i alla uppgifter som påverkar ditt pris, för lägsta möjliga premie för just dig och din båt.
På vår hemsida hittar du information om våra olika försäkringsalternativ. Våra helförsäkringar har ett bra innehåll men fundera på om någon av våra tilläggsförsäkringar behöver läggas till. Har du en nyare segelbåt eller motorbåt med inombordare och är medlem i en båtklubb som är ansluten till någon av våra ägare så kan vi erbjuda vår mest omfattande försäkring, Hel Plus medlem. Den är vår paketförsäkring med alla tilläggsförsäkringar. Har du valt att pausa båtlivet och har båten på land ett år eller längre så kan vi erbjuda en uppläggningsförsäkring. Är det aktuellt med kappsegling för mindre segeljollar finns fördelaktiga alternativ för detta, oavsett om segling sker i Norden eller i övriga Europa. Vi kan också erbjuda en ansvarsförsäkring som enbart gäller för tredjepartsskador. I vissa fall kan vi behöva göra en riskbedömning för att avgöra om det finns risk för ökad skada eller stöld. Det händer att en ansökan om försäkring avslås om det finns försäkringstekniska skäl för det.