Svenska Sjö Båtförsäkringar

Vår ambition är att erbjuda våra försäkringstagare kunnig, snabb och smidig skadehantering och båtförsäkringar till bra premier. Försäkra din båt hos oss, du får rabatt om du är medlem i båtklubb eller segelsällskap, har förarbevis och i vissa fall även för spårsändare.

Varför välja Svenska Sjö?

Hand ikon

Lång & gedigen erfarenhet

Vi på Svenska Sjö har en lång och gedigen erfarenhet av båtskador, incidenter och vad det innebär för att utveckla en riktigt bra båtförsäkring

Specialister på båtförsäkringar

Svenska Sjö är specialister på båtförsäkringar och har som ambition att erbjuda våra försäkringstagare kunnig, snabb och smidig skadehantering till låga premier.

Rabatter & överskott

Alla kan teckna en båtförsäkring hos oss men är du medlem i en båtklubb och blir delägare hos oss får du både ta del av bra rabatter och det överskott som vi gör på eventuell vinst varje år, det vill säga en resultatbonus.

Så här tycker 327 stycken av våra kunder enligt Google

4.6/5

Läs vad våra kunder tycker

Vad kostar en båtförsäkring?

Generellt kostar en båtförsäkring några tusenlappar varje år. Premiespannet varierar naturligtvis från försäkringsbolag till försäkringsbolag. Beroende på vad som ingår i en båtförsäkring samt om du är medlem i en båtklubb eller inte, kostar en båtförsäkring olika mycket. Hos oss på Svenska Sjö får du rabatt på försäkringspremien av din båtförsäkring om du är medlem och en Båtförsäkring Medlem inkluderar också fler fördelar än om du bara tecknar vår ordinarie Båtförsäkring.

Priset på en båtförsäkring kan också gå upp eller ner beroende på om du väljer att teckna tilläggsförsäkringar.

Räkna ut din premie

 


 

Vad vår Båtförsäkring omfattar

Vilken båtförsäkring är bäst och vad innebär sjöskada? En båtförsäkring täcker normalt skador som kan tänkas uppkomma när du lägger i båten, när du tar upp den, vid transport samt ute på sjön och vid eventuell skadegörelse. Även stöld och brand brukar vanligtvis ingå. Samtliga av dessa ovanstående punkter ingår i alla våra båtförsäkringar hos Svenska Sjö. Vi inkluderar också rättsskydd och sjöassistans till försäkringen och i Båtförsäkring Medlem får du även allriskförsäkring på ett maxbelopp på 50 000 kr.

Läs mer   Kontakta oss

Vi delar båtlivet med dig

Skadeanmälan
Vi hjälper dig om du råkar ut för skada! Anmäl skadan online, ladda upp blankett, skicka brev eller ring vår skadejour.

Anmäl skada

Kundservice
Du kan alltid försäkra båt eller ändra din båtförsäkring via vår hemsida – dygnet runt. Ring 010-490 49 00 så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Köpa/Sälja båt
Svenska Sjö erbjuder rättsskydds-försäkring. Tryggt att veta om du skulle råka ut för en tvist.

Guide och avtal

blå vimpel
Svenska Sjö

Ägs av båtklubbsmedlemmar

SvenskaSjö_ägare

Som båtklubbsmedlem äger du en del av Svenska Sjö, vilket ger dig fördelar som mer
omfattande villkor, resultatbonus för båtklubbsmedlemmar och smidig skadereglering. Försäkra båten hos oss och ta del av dina fördelar!

Q&A Svar på de vanligaste frågorna
En båtförsäkring kan ersätta vissa skador och stölder. (Skador som uppstått genom så kallad "plötslig och oförutsedd och utifrån kommande händelse".) Försäkringen gäller inte bara då båten ligger i sjön utan även när den sjösätts, torrsätts, transporteras och är uppställd på land. Det är viktigt att ha minst en ansvarsförsäkring som kan ersätta om du blir skadeståndsskyldig efter att ha orsakat en person eller sakskada.
Grundinnehållet i vår helförsäkring är skadehändelser som sjöskada, brand, glas, skadegörelse/stöld, uppläggning, transport. Försäkringen innehåller även assistans, rättsskydd och ansvar (tredjeparts).  Tilläggsförsäkringar kan vara aktuellt att teckna, t ex. för allrisk, olycksfall, släpjolle och maskinskada. 
När man jämför båtförsäkringar kan man utgå från pris och många kanske letar efter den billigaste båtförsäkringen, men det är viktigt när det kommer till båtförsäkring att vara se till helheten och innehållet av sin försäkring, så den passar just dina behov. Priset som bestäms för din premie grundar sig på båten och dig som försäkringstagare.  Premien sätts efter båtens värde, storlek, ålder, motor samt andra förutsättningar som gäller för just din båt. Din ålder och adress påverkar också premien. Hos Svenska Sjö får du en rabatt på din premie om du är medlem i en båtklubb ansluten till Svenska Båtunionen eller Svenska Segelsällskapet. Du får även rabatt om du har dokumenterad nautisk kompetens och i vissa fall även för spårsändare. Gör en premieberäkning hos oss och fyll i alla uppgifter som påverkar ditt pris, för lägsta möjliga premie för just dig och din båt.
På vår hemsida hittar du information om våra olika försäkringsalternativ. Våra helförsäkringar har ett bra innehåll men fundera på om någon av våra tilläggsförsäkringar behöver läggas till. Har du en nyare segelbåt eller motorbåt med inombordare och är medlem i en båtklubb som är ansluten till någon av våra ägare så kan vi erbjuda vår mest omfattande försäkring, Hel Plus medlem. Den är vår paketförsäkring med alla tilläggsförsäkringar. Har du valt att pausa båtlivet och har båten på land ett år eller längre så kan vi erbjuda en uppläggningsförsäkring. Är det aktuellt med kappsegling för mindre segeljollar finns fördelaktiga alternativ för detta, oavsett om segling sker i Norden eller i övriga Europa. Vi kan också erbjuda en ansvarsförsäkring som enbart gäller för tredjepartsskador. I vissa fall kan vi behöva göra en riskbedömning för att avgöra om det finns risk för ökad skada eller stöld. Det händer att en ansökan om försäkring avslås om det finns försäkringstekniska skäl för det.